Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Bloemkool met ontbijtspek

Bloemkool met ontbijtspek

Benodigdheden voor 2 personen
1 kuipje Boursin Cuisine Sjalot & Bieslook
1 kleine bloemkool
6 sjalotjes
150 gram ontbijtspek in dunne plakjes
1 eetlepel boter
3 eetlepels fijngesneden bieslook (vers of uit potje)
versgemalen peper
1 eetlepel zoetstof

Bereidingswijze
Pel de sjalotten en halveer eventueel grote exemplaren. Verhit de boter in een hapjespan.
Bak de sjalotten in 2 minuten. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en bak nog 3 minuten.
Roer de helft van de Boursin Cuisine, 5 eetlepels water en de zoetstof erdoor en schuif de sjalotten naar de zijkant van de pan.
Leg de bloemkool tussen de sjalotten, schep de resterende Boursin Cuisine bovenop de bloemkool en strijk het erover uit.
Verdeel de plakjes spek over de bloemkool en bestrooi met vers gemalen peper.
Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 20-30 minuten gaar.
Prik met een mes in de kern van de bloemkool om te kijken of de bloemkool gaar is.

Lekker met een stukje vlees naar keuze en voor de partner met gekookte aardappelen.

Deze bloemkoolschotel bevat per persoon:
14 gram koolhydraten
23 gram eiwit

Bron: Boursin.com

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten