Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Pizza met bodem van tonijn en bloemkool

Pizza met bodem van tonijn en bloemkool

Benodigdheden voor 2 personen:
Voor de bodem:
100 gram bloemkool, gemalen
1 blikje tonijn, uitgelekt
1 ei
2 theelepels Italiaanse kruiden (of meer naar eigen smaak)

Voor het beleg:
150 gram bloemkoolroosjes
200 gram (kastanje)champignons in plakjes
5 takjes peterselie, fijngehakt
1 bosuitje in ringen
5 cherrytomaatjes in plakjes
1 bol (125 gram) mozzarella in dunne plakjes
peper en zout
Italiaanse kruiden
3-4 eetlepels geraspte kaas naar keuze
1 klein handje rucola-sla fijngesneden

Bereiding bodem:
Verwarm de oven voor op 210 graden (of heteluchtoven 190 graden).
Maal voor de bodem 100 gram bloemkool fijn in een keukenmachine. Raspen kan ook.
Maak de bloemkool beetgaar, dat kan op 2 manieren: roerbak de bloemkool 2 minuten in een koekenpan of verwarm de bloemkoolkorrels 1-1½ minuut op 600 W in de magnetron.
Meng de bloemkoolrasp met 1 blikje uitgelekte tonijn, een rauw ei en naar smaak Italiaanse kruiden goed door elkaar.
Stort de massa op een ingevet bakblik of gebruik ingevet bakpapier.
Druk er met een vork een mooie dunne bodem van, rond of rechthoekig (formaat A4), wat je zelf leuk vindt. Goed aandrukken!
Bak de tonijnbodem 20 minuten in het midden van de oven, tot de randen beginnen te kleuren.

Bereiding beleg:
Kook de bloemkoolroosjes in water beetgaar.
Bak de bosui-ringen in wat boter zacht. Schep de ringen uit de pan in een schaaltje.
Bak in dezelfde pan de plakjes champignons gaar en doe ze ook in een schaaltje. Roer er de fijngehakte peterselie en een klontje boter door.
Haal de tonijnbodem uit de oven en keer hem voorzichtig om. TIP: gebruik een snijplank als hulpje!
Beleg de omgekeerde bodem met de zachte bosui, gebakken champignons en de gegaarde bloemkoolroosjes.
Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella erover, bestrooi met Italiaanse kruiden en desgewenst peper en zout.
Strooi er nog wat gewone kaas over en schuif nog 10 minuten in de oven.
Serveer warm, heerlijk met wat gehakte verse rucola-sla erover.

Bevat per persoon:
5 gram koolhydraten
38 gram eiwit

Bron: koolhydraatarmrecept.n

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten