Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Roerbaksoep met kip

Roerbaksoep met kip

Benodigdheden voor 4 personen:
400 gram kipfilet
versgemalen peper
1 theelepel paprikapoeder
1 rode Spaanse peper
1 ui
200 g winterwortel
2 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
400 g gesneden spitskool
200 g champignons
1,5 l kippenbouillon (vers getrokken of van bouillonblokjes)
2 eetlepels gehakte selderij of peterselie (vers of diepvries)

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
Halveer de Spaanse peper en snijd deze, zonder de zaadjes, in reepjes.
Pel de ui en snipper deze. Schrap de wortel en snijd deze in lange smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok of ruime kookpan en bak de kipreepjes hierin in 2 minuten goudbruin.
Voeg de ui, de geperste teentjes knoflook, de spitskool en de wortel toe en roerbak alles 3 minuten.
Schenk de kippenbouillon erbij en kook zachtjes 3 minuten.
Borstel de champignons schoon, verdeel ze in reepjes en kook ze 3 minuten in de soep mee.
Bestrooi de soep met selderij of peterselie.

Tip: vervang de spitskool door savooienkool of Chinese kool.

Bevat per persoon:
9 gram koolhydraten

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten