Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Sperziebonen met tomaat en spekblokjes in een mosterdsaus

Sperziebonen met tomaat en spekblokjes in een mosterdsaus

Benodigdheden voor 2 personen:
400 gram sperziebonen
1 ui
2 tomaten (of 1 tomaat en 1 rode of gele paprika)
70 gram spekblokjes
0,5 dl (of 3-4 eetlepels) melk
1-2 eetlepels mosterd

Bereidingswijze:
Maak de sperziebonen schoon en punt ze. Kook de sperziebonen in een pan met een beetje water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Pel ondertussen de ui snipper deze.
Snijd de tomaten/paprika in stukjes.
Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg de ui toe en fruit deze even mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze 5 minuten mee.
Roer de melk en de mosterd erdoor.
Giet de sperziebonen af en schep er het spekjes-tomaatmengsel door.

Lekker met een karbonade, kipfilet etc.

Voor je partner: lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen

Per persoon bevat dit groentegerecht (zonder het portie vlees):
12 gram koolhydraten
11 gram eiwit

Print Friendly
Deel dit item:

Terug naar de recepten