Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Viscurry met kabeljauw en koriander

Viscurry met kabeljauw en koriander

Benodigdheden voor 2 personen:
300 g (diepvries)kabeljauwfilet
1 limoen
2 (tros)tomaten
1 eetlepel olie
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 halve theelepel chilipoeder
1 halve theelepel kurkuma of 1 theelepel kerriepoeder
1 halve theelepel gemberpoeder (djahé)
1 half bosje koriander, gehakt
50 ml (vis)bouillon

Bereidingswijze:
Laat diepvrieskabeljauw ontdooien. Dep de vis droog en snijd deze in repen.
Snijd de limoen doormidden. Knijp boven de vis het sap uit een halve limoen. Snijd de andere helft in 4 partjes
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten.
Schep de knoflook, chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder en de helft van de koriander erdoor.
Bestrooi de vis met zout en leg op het uienmengsel.
Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en stoof zachtjes 7-8 minuten.
Bestrooi de viscurry met de rest van de koriander en garneer met de limoenpartjes.
Lekker met worteltjes of sperzieboontjes en voor de partner met aardappelpuree of rijst.

Bevat per persoon:
6 gram koolhydraten
29 gram eiwit

Bron: Boodschappen.nl
viscurry

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten