Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Vlees met een Mexicaans tintje

Vlees met een Mexicaans tintje

Benodigdheden voor 2 personen:
1 rode paprika
1 Spaanse peper
1 (rode) ui
1 teentje knoflook
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
½ theelepel gemalen kruidnagel
2 eetlepels azijn
200 gram hamlap
1 eetlepel olie

Bereidingswijze:
Maak de paprika, de peper, de ui en de knoflook schoon.
Verwijder van de peper de zaadjes.
Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de paprika, de peper, de ui, de knoflook, de komijn, de kruidnagel en de azijn tot een pasta.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Meng de kruidenpasta door het vlees en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees met de marinade in 10 minuten gaar en bruin.
Lekker met sperzieboontjes.

Bevat per persoon (zonder sperzieboontjes):
5 gram koolhydraten
30 gram eiwit

Bron: Voedingscentrum

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten