Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Chinese kool met walnoten en spek

Chinese kool met walnoten en spek

Ingrediënten voor 2 personen:
1 kleine Chinese kool
1 dl droge witte wijn of appelsap
50 g gerookte spekblokjes
50 g walnoten of pecannoten
1 bosui of lente-uitje
snufje zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:
Snij de schoongemaakte kool in smalle repen.
Meng de kool met de wijn of het appelsap en een snufje zout en laat de kool circa 15 minuten staan.
Breng intussen een grote pan met water aan de kook.
Doe de kool vervolgens in een stoommand of hittebestendig vergiet en stoom de kool boven het kokende water in 6 – 7 minuten beetgaar.
Bak intussen de spekblokjes krokant uit in een droge koekenpan.
Hak de walnoten fijn en bak ze kort mee. Snij het bos- of lenteuitje in dunne ringen.
Schep het spekmengsel en de bos- of lenteui door de kool en breng op smaak met peper. Serveer meteen.

Lekker met een gehaktbal of tartaartje

Voor uw partner: lekker met gekookte aardappel

Voedingswaarde van het groentegerecht per persoon:
5 gram koolhydraten (bereid met appelsap: 11 gram koolhydraten)
12 gram eiwit

Bron: groentenenfruit.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten