Nieuws over

VOEDING & GEZONDHEID

‘Een op drie diabetes type 2-patiënten verandert leefstijl niet’

‘Een op drie diabetes type 2-patiënten verandert leefstijl niet’

Een derde van de mensen bij wie diabetes type 2 is vastgesteld, verandert de leefstijl niet.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie, dat 24 november wordt gepresenteerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Het onderzoek is verricht onder 578 diabetes type 2-patiënten boven de 35 jaar.

Een op de drie (34 procent) van de diabetes type 2-patiënten geeft aan dat hun leefstijl niet is veranderd na de diagnose. Van de diabetes type 2-patiënten kampt 83 procent met overgewicht. Een minderheid volgt een dieet. Een derde geeft aan meer te willen gaan bewegen en een derde zegt meer te gaan letten op gezonde voeding.

Het onderzoek geeft tevens inzicht in hoe de groep diabetes type 2-patiënten er uitziet. Zo komt diabetes type 2 vaker voor bij mannen (55 procent) dan bij vrouwen (45 procent), vaker bij laag- dan bij hoogopgeleiden en vaker bij oudere mensen. Zo’n 81 procent maakt gebruik van medicatie.

Van alle diabetes type 2-patiënten heeft 83 procent te maken met overgewicht. Zo’n 42 procent van de diabetes type 2-patiënten heeft een BMI hoger dan 30. Een kwart van hen komt na de diagnose nog aan.

Bron: Nu.nldiabetes

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar het nieuwsoverzicht