Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Meatza, of te wel gehaktpizza

Meatza, of te wel gehaktpizza

Benodigdheden voor 2 personen:
300-400 gram h-o-h gehakt
8 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook uit de knijper
2 theelepels gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 rode en 1 gele paprika
60 gram (een halve bol) mozzarella
basilicumblaadjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng het gehakt met de Parmezaanse kaas en 1 theelepel oregano/Italiaanse kruiden.
Breng eventueel op smaak met iets peper en zout.
Duw het gehakt in een dikke laag in een ingevette springvorm (24 cm) en bak de bodem 20-30 minuten in de oven.
Haal met een vork de tomaten uit het blik en laat ze uitlekken.
Hak ze daarna fijn en vermeng met olijfolie, de knoflook en 1 theelepel oregano/Italiaanse kruiden.
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij de helften in reepjes.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Strijk de zelfgemaakte tomatensaus met een lepel over de gehaktbodem en leg de mozzarellaplakjes en de paprikareepjes erop.
Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Verwijder de ring van de springvorm.
Strooi de basilicumblaadjes over de pizza en snij de pizza in punten.

Voor een rijk gevulde groente-gehaktpizza: voeg extra ui, prei, courgette en champignons als topping toe.

Dit recept bevat per persoon:
12 gram koolhydraten
48 gram eiwit

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten