Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Bloem­kool­f­rit­ta­ta met pa­pri­ka en ha­zel­no­ten

Bloem­kool­f­rit­ta­ta met pa­pri­ka en ha­zel­no­ten

Benodigdheden voor 4 personen:
1 halve bloemkool
2 uien
2 eetlepels olie
1 eetlepel gedroogde salie
6 eieren
4 eetlepels melk
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 pot gegrilde rode paprika’s (uitlekgewicht 295 gram)
50 gram hazelnoten
1 springvorm of quichevorm (28 cm doorsnee)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snipper de uien.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 minuten mee.
Klop ondertussen in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de springvorm in.
Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm.
Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel de paprika over de bloemkool.
Schenk het eimengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 minuten goudbruin.
Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer.

Lekker met een salade.

Bevat per persoon:
9 gram koolhydraten
29 gram eiwit

Bron: AH.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten