Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Arretje Nof bonbons

Arretje Nof bonbons

Benodigdheden voor 40 stuks (ze kunnen worden ingevroren):
200 gram gesmolten harde plantaardige margarine
50 gram cacaopoeder
25 gram fijngemalen lijnzaad (zelf fijngemalen met staafmixer/keukenmachine)
60 gram amandelmeel
120 ml slagroom of koffieroom
3 theelepels vloeibare zoetstof (zoetkracht verschilt per merk, dus proef zelf)
1 mespunt zout
200 gram in stukjes gehakte noten (bijv. een combinatie van walnoten, paranoten en/of hazelnoten)

Bereiding:
Smelt de margarine in een pannetje en meng het cacaopoeder.
Meng in een kom het lijnzaad, amandelmeel, room, zoetstof en zout tot een dikke pasta.
Doe het margarinemengsel bij het lijnzaad-amandelmengsel en roer ze goed door elkaar tot een egaal beslag.
Voeg tot slot ook de in stukjes gehakte noten toe aan het beslag.
Schep het beslag in bonbonvormpjes of in een (met bakpapier beklede) cakevorm of andere kleine rechthoekige bakvorm.
Druk het goed aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast (of als het snel moet, in de vriezer).
Laat het geheel enkele uren tot een hele nacht opstijven.
Bij het gebruik van een cakevorm: snijd het opgesteven beslag in 40 blokjes.

Bewaar de bonbons in de koelkast of diepvries.

1 bonbon bevat:
ca. 1 gram koolhydraten,
ca. 2 gram eiwit.

Print Friendly
Deel dit item:

Terug naar de recepten