Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven
Benodigdheden voor 2 personen
0.5 citroen
1.5 eetlepel olijfolie
1 rode ui (in ringen)
0.5 eetlepel gemberwortel (geschild, geraspt)
1 teentje knoflook (gehakt)
4 drumsticks
0.5 kaneelstokje
200 gram gepelde tomaten (blik)
2 eetlepels groene olijven (gehalveerd, zonder pit)
1 eetlepel bladselderij (gehakt) of fijngesneden lente-ui
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vrucht.
Verhit de olijfolie, fruit hierin de uiringen met gember en knoflook.
Voeg de drumsticks toe en bak ze rondom lichtbruin. Voeg het kaneelstokje, zout, peper, citroensap en -rasp en de tomaten toe en stoof 20 minuten.
Verwijder het kaneelstokje. Serveer bestrooid met de olijven en de bladselderij of lente-ui.
Lekker met een salade of sperzieboontjes.
Bevat per persoon ca. 8 gram koolhydraten.
Bron: boodschappen.nl