Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Gegratineerde bloemkool met tomaat en mozzarella

Gegratineerde bloemkool met tomaat en mozzarella

Benodigdheden voor 4 personen
1 bloemkool
2 bollen mozzarella
3 tomaten
2 eetlepels oregano
2 eetlepels olijolie
50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de bloemkool in grote rozen en kook deze in een pan met een flinke laag kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Vet een lage ovenschaal in.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.
Snij ook de tomaten plakken en hak de oregano fijn.
Rasp de parmezaanse kaas.

Leg de stukken bloemkool in de ovenschaal en leg de plakken mozzarella erop.
Leg hierop de plakken tomaat en strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Strooi de oregano erover en tenslotte de Parmezaanse kaas.
Schuif de schaal in de oven en verwarm de bloemkoolschotel 20-25 minuten tot de mozzarella is gesmolten en de Parmezaanse kaas licht kleurt.
Eet er naar wens een kleine portie vlees, vis, kip of vleesvervanger bij

Bevat per persoon ca. 8 gram koolhydraten

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten