Kruidenzalm (met ricotta en rauwe ham) en broccoli en tomaatjes uit de oven
Benodigdheden voor 2 personen
2 bakplaten (evt. met bakpapier)
2 zalmfilets (vers of diepvries)
4 plakken rauwe ham
60-70 gram ricotta
een theelepel citroenrasp en -sap
half handje platte peterselie
half handje bieslook
halve eetlepel oregano
1 klein teentje knoflook (geperst)
400 gram broccoli (in kleine roosjes)
10 cherry-/kerstomaatjes
2 eetlepels olie
halve theelepel Euroma Meditterane Kruiden Ovengroenten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de ricotta met de citroenrasp, -sap, fijngesneden kruiden en knoflook.
Bestrijk de zalm aan een kant met dit mengsel en wikkel er 2 plakken rauwe ham omheen.
Leg op een bakplaat.
Leg de broccoli en tomaatjes op de andere bakplaat.
Meng de olijfolie met de Euroma kruiden voor ovengroente en besprenkel dit over de groente.
Doe beide bakplaten in de oven gedurende ongeveer 15 minuten
Bevat per persoon:
ca. 4 gram koolhydraten
ca. 28 gram eiwit