Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Lijnzaadcrackers

Lijnzaadcrackers

Benodigdheden voor 20 stuks (bakplaat 44×35 cm)
70 gram pompoenpitten
70 gram zonnebloempitten
70 gram lijnzaad
20 gram amandelmeel
1 gram zout = flinke snuf
ca. 5+5 eetlepels water

Bereidingswijze:
Maal 1/3 van de zaden met een koffiemolen, keukenmachine, blender, staafmixer of vijzel tot meel. Dit dient om de samenhang te garanderen.
Meng dit meel met de rest van de zaden, pitten, het amandelmeel en het zout en roer er ca. 5 eetlepels water door. Laat 5-10 minuten staan, zodat het water wordt opgenomen.
Voeg eetlepel voor eetlepel water toe en blijf roeren tot je een smeerbare substantie hebt. Ca. 5 eetlepels water, dit hangt ook af van hoe fijn het lijnzaad en de pitten gemalen zijn.
Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht oven).
Leg de brij tussen twee vellen bakpapier en duw met platte handen vanuit het midden uit naar de randen. Rol na met een deegroller of een fles van glas tot een mooie dunne egale plak.
Haal het bovenste vel er voorzichtig af. Maak randen recht en repareer eventuele gaten met een pannenkoekmes.
Snijd de crackers voor in gewenste formaat: kleine vierkante crackertjes om te beleggen als borrelhapje/avondsnack en gewoon rechthoekig om te beleggen tijdens lunch en ontbijt.
Bak ze in het midden van de oven gedurende 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10-15 minuten, tot ze goed droog zijn.
Laat afkoelen op een rooster en bewaar luchtdicht en donker.

TIP: Laat ze zeker niet te donker worden, dan worden ze bitter. Verlaag zo nodig halverwege de temperatuur, laat ze dan wel iets langer in de oven. Goed droog bakken is belangrijk, dan blijven ze wekenlang knapperig.

TIP: Voeg eventueel smaakmakers toe aan het zaden-meelmengsel zoals paprikapoeder, oregano, rozemarijn, kerrie, knoflookpoeder etc.

Bevat per cracker (bij 20 stuks) zonder beleg:
0.7 gram koolhydraten
2.5 gram eiwitlijnzaadcrackers

Bron: koolhydraatarmrecept.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten