Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Omelet ‘okonomiyaki style’; een gerecht uit Hiroshima

Omelet ‘okonomiyaki style’; een gerecht uit Hiroshima

Benodigdheden voor 2 personen
4 eieren
1 eetlepel bloem
1 klein mespuntje bakpoeder
0.5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olie
150 gram Chinese kool of spitskool (in flinterdunne reepjes)
50 gram shiitakes (in dunne plakjes)
25 gram ontbijtspek of pancetta (in plakjes)
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 klein mespuntje wasabi of geraspte mierikswortel (potje) of een klein theelepeltje scherpe mosterd
2 lente-/bosuitjes (in dunne ringetjes)

Bereidingswijze
Klop de eieren met de bloem, het bakpoeder en de sojasaus door elkaar en laat even staan.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin 2/3 van de kool en de paddenstoelen 1 minuut op een hoge stand.
Schep dit mengsel gelijkmatig door het beslag.
Bak in dezelfde pan het spek/pancetta knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop de mayonaise, yoghurt en wasabi door elkaar.
Verhit de pan opnieuw op middelhoge stand en giet het beslag erin.
Bak de omelet 1 minuut en zet dan de warmtebron laag. Laat afgedekt nog 2 minuten garen.
Keer de omelet met een platte deksel of bord om en laat terug in de pan glijden.
Bak nog 1 minuut en leg op een bord of plank.
Giet de wasabisaus in een zigzaggend straaltje over de omelet.
Bestrooi met de rest van de fijngesneden kool, bosui en ontbijtspek.
Snijd in 2 stukken en serveer direct.

Dit gerecht bevat per persoon ca. 10 gram koolhydraten

Bron: boodschappen.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten