Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Quesadilla; Mexicaanse bloemkooltosti

Quesadilla; Mexicaanse bloemkooltosti

Benodigdheden voor 2 personen
1 bloemkool of 400 gram bloemkoolrijst
3 eieren
1 theelepel knoflookpoeder
zout en peper
200-250 gram rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
een rode paprika
150 gram geraspte kaas
Mexicaanse kruidenmix (bijvoorbeeld Euroma Mexicaanse kruiden taco, bevat geen zout)

Bereidingswijze
Bij een verse bloemkool: maak de bloemkool schoon. Maal de bloemkool in de keukenmachine zo fijn mogelijk.
Kook de vermalen bloemkool/bloemkoolrijst ongeveer 8 minuten.
Leg een schone theedoek in een vergiet en doe de bloemkool erin.
Vouw de theedoek dicht en “wring” hem uit, zodat de bloemkool zo droog mogelijk wordt (pas op is heet!!!).
Warm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix in een grote schaal de bloemkool met de eieren, het knoflookpoeder en wat zout of peper. Dit wordt een soort beslag.
Bestrijk de bakplaat met dit beslag. Zorg dat het egaal wordt verdeeld, zonder gaten.
Bak het geheel in 15-20 minuten af in het midden van de oven. Het is klaar als hij van de plaat af te halen is, zonder scheuren.
Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en bak deze samen met het gehakt in een koekenpan.
Snijd ook de paprika in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
Snijd de gebakken bloemkool in vieren.
Leg op twee borden een kwart van de gebakken bloemkool en verdeel daarover het gehaktmengsel.
Verdeel 2/3 van de kaas over het gehakt en leg daar op de overgebleven bloemkoolkwarten, nu heb je een soort tosti.
Strooi hier het restant van de kaas overheen.
Schuif de quesadilla even onder de grill. Als de kaas gesmolten is, is het gerecht klaar.
Lekker met een salade.

Met een salade erbij levert dit gerecht ca. 10 gram koolhydraten.

Bron: eethetbeter.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten