Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Snelle frittata met spinazie en tomaat

Snelle frittata met spinazie en tomaat

Frittata lijkt op quiche, maar is lichter en bevat nauwelijks koolhydraten.
Het is heel simpel om te maken en er is eindeloos mee te variëren door steeds andere groenten te gebruiken. Het gerecht leent zich daardoor goed voor het op maken van restjes. Deze snelle frittata met spinazie en tomaat is een fijn basisrecept voor zowel vegetariërs als vis- en vleeseters.

Benodigdheden voor 2 personen:
6 eieren
300 gram verse spinazie
100 gram champignons, in schijfjes gesneden
100 gram cherrytomaten
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
verse bieslook, fijngehakt
peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
Fruit de ui en knoflook en voeg de champignons en spinazie toe.
Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Kluts de eieren en voeg de bieslook en een snuf peper en zout toe.
Doe de groenten in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.
Verdeel daarna de tomaatjes erover druk ze iets in het groente-eimengsel.
Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven tot het ei gestold is.
Snijd de frittata in stukken en verdeel over de borden.
Dit gerecht is vegetarisch maar is ook heerlijk met stukjes zalm, ansjovis, feta, mozzarella, ham, salami, chorizo of bacon erdoor.

Per persoon:
3 gram koolhydraten
25 gram eiwit

Bron: glowmagazine.nl

Print Friendly
Deel dit item:

Terug naar de recepten