Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Witlof met rauwe ham en brie

Witlof met rauwe ham en brie

Benodigdheden voor 2 personen
4 stronkjes witlof
4 plakken rauwe ham
4 eetlepels tapenade
100 gram brie, in plakjes
zwarte peper

Bereidingswijze
Verwarm oven voor op 220°C.
Snijd de onderkant van de witlof, verwijder de harde kern en eventueel de buitenste bladeren als deze verkleurd zijn.
Kook de witlof in water met een snufje zout, ca. 7 minuten.
Laat de stronkjes goed uitlekken, eventueel op keukenpapier.
Wikkel de witlof in een plakje ham en leg in een licht ingevette ovenschaal.
Schep op de ham een lepel tapenade en leg hierop plakjes brie. Bestrooi met zwarte peper.
Zet de witlof de ca. 5 minuten in de oven tot de brie gesmolten is.

Eet er naar wens een stukje vlees, vis of kip bij.

Dit gerecht bevat per persoon ca. 8 gram koolhydraten

Bron: boodschappen.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten