Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Witlof met zalm in room

Witlof met zalm in room

Benodigdheden voor 2 personen
4 (of 6 kleine) stronkjes witlof, ca. 500 gram
4-5 eetlepels (slag)room
50 gram kruidenroomkaas
200 gram gerookte zalm
1 eetlepel dille, vers of gedroogd
75 gram geraspte kaas

Verwarm de heteluchtoven op 180° C en vet een ovenschaal in.
Halveer de witlof in de lengte.
Snijd de kontjes en eventueel de harde kern uit de witlof. Verwijder eventueel verkleurd blad.
Blancheer de witlof net beetgaar, maximaal 4-6 minuten (! voeg geen zout aan het water toe).
Laat de stronkjes goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een pannetje de kruidenroomkaas met slagroom, het hoeft niet te koken.
Breng optioneel op smaak met wat bouillonpoeder of zout
Leg de geblancheerde witlof met de bolle kant naar boven in de ovenschaal
Leg op elk stronkje witlof een plakje zalm en giet de kaas-roomsaus erover.
Strooi de dille en de geraspte kaas erover.
Bak in ongeveer 15-20 minuten mooi lichtbruin in de oven.

Dit gerecht bevat per persoon ca. 3 gram koolhydraten.

Bron: koolhydraatarmrecept.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten