Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Worteltaart met creamy topping

Worteltaart met creamy topping

Ingrediënten
Voor de taart
5 middelgrote eieren
40–50 gram Steviala Kristal of Erythritol
150 gram roomboter, gesmolten
2 theelepels vanille aroma
300 gram winterpeen, gerapst
50 gram geraspte kokos
50 gram gehakte walnoten
150 gram amandelmeel
2 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
een snufje zout
een ingevette cake- of browniebakvorm

Voor de topping
200 gram roomkaas
20 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
3 eetlepels Steviala Frost
1 theelepel vanille aroma

Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
Doe de eieren, zoetstof, gesmolten boter en vanille aroma in een grote kom. Klop het geheel met een elektrische mixer schuimig.
Roer de geraspte wortel, gehakte walnoten en geraspte kokos door het eimengsel.
Voeg daarna de kaneel, zout, bakpoeder en het amandelmeel toe en meng dit met een spatel goed door elkaar.
Voeg indien nodig meer zoetstof aan het beslag toe.
Schenk het beslag vervolgens in de ingevette cake- of brownievorm.
Bak de worteltaart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven als je een cakebakvorm gebruikt en 35-40 min als je een browniebakvorm gebruikt.
Laat de worteltaart na het bakken goed afkoelen en maak ondertussen de glazuur.
Klop in een kom met een elektrische mixer de zachte boter met de Steviala frost luchtig.
Voeg tijdens het kloppen de roomkaas en vanille aroma toe en klop door, totdat alles goed gemengd is.
Verdeel het glazuur met een bolle kant van een lepel over de taart en garneer met walnoten en geraspte wortel.
Zet de taart voor het serveren even in de koelkast, zodat het glazuur kan uitharden.
Snijd de worteltaart in 12 stukjes of plakjes.
Eet smakelijk!

Een stukje taart (1/12 deel) bevat ca. 4 gram koolhydraten

Bron: Lowcarbchef.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten