Op zoek naar lekkere recepten?

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN

Zuurkool-pompoen ovenschotel

Zuurkool-pompoen ovenschotel

Benodigdheden voor 4 personen
750 gram zuurkool
900 gram pompoenblokjes (verkrijgbaar in de supermarkt als voorgesneden groente of in de diepvries)
1 ui
150-200 gram spekblokjes
1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
125 ml crème fraîche
groentebouillonpoeder, naar smaak
peper
dille
tijm
150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
Kook de zuurkool 20 minuten in een bodem water, giet af en laat uitlekken in een zeef.
Zet de pompoenblokjes net onder water en kook 10-15 minuten tot hij zacht is. Giet af en stoom droog op een laag pitje.
Snipper de ui grof en bak in wat olie samen met gerookt paprikapoeder en de spekjes.
Stamp de pompoen met crème fraîche tot een gladde pompoenpuree.
Leg eerst een dun laagje zuurkool in de ovenschaal, strooi daar dille en tijm overheen.
Meng de rest van de zuurkool door de pompoenpuree, proef en breng op smaak met wat bouillonpoeder en peper.
Verdeel de helft van de puree over het laagje zuurkool, dan het ui-spek-mengsel en vervolgens de rest van de puree.
Rasp er tot slot kaas over.
Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven of tot de kaas mooi goudgeel kleurt.
Eet er naar wens een portie vlees of kip bij.

Dit gerecht bevat ca. 7 gram koolhydraten per persoon.

Bron:koolhydraatarmrecept.nl

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit item:

Terug naar de recepten